BSK Sturarna bildades 20 augusti 1956 och har sedan dess varit verksam på olika platser i Uppsala, 2007 flyttade vi till Ekebyboda.

BSK Sturarna är medlemmar i Svenska Bågskytteförbundet, och därigenom även Riksidrottsförbundet.

BSK Sturarna har under senare år utvecklats och vuxit som förening. Vi har ökat i medlemsantal och antal tävlande skyttar och har samtidigt utvecklats till en av Sveriges mest framgångsrika ungdomsföreningar, även våra äldre medlemmarna är framgångsrika. 2017 hade vi t.ex. skyttar i både senior- och juniorlandslagen.

Föreningen har idag ca 350 medlemmar varav omkring är 70 är licensierade tävlingsskyttar och många av oss kommer du att kunna träffa i Ekebyboda.

I Ekebyboda har vi tavelbana och skogsbanor i direkt närhet till vår klubbstuga. Där arrangerar vi årligen både klubbtävlingar och nationella tävlingar, främst i skogsdisciplinerna, men även i tavla. Vi arrangerar också större SM-tävlingar som 3DSM 2015 och JSM 2017 (3D, Fält och Tavla).

Anläggningen i Ekebyboda är tillgänglig för rullstolsburna skyttar avseende toaletter, klubbstuga och tavelbanans skjutlinje.

Välkomna till BSK Sturarna


Hemsida:

Vill du veta mer om oss och vår verksamhet kan du besöka vår hemsida: www.sturarna.se

Grundkurs:

Är du nyfiken och kanske vill börja med bågskytte kan du göra det genom vår grundkurs: http://www.sturarna.se/Borjahososs/Grundkurs/

Svenska Bågskytteförbundet:

Söker du bågskytteklubbar på annan ort kan du gå via Svenska Bågskytteförbundets hemsida: http://www.bagskytte.se/